Tuesday, September 2, 2008

akhirnya...


wahhhh....
akhirnya habis juga latihan praktikal kte kat Kenyir Outdoor Leadership Academy..tarikh praktikal sebenarnya habis khamis ni,5hb sept..tapi..operation manager,en.khairul annuar b.abd majid..dia bagi kebenaran utk kte dngan geng2 praktikal yang lain untuk balik awal..tapi dengan satu syarat..tiada cuti bagimu..hahaha..tapi kami xkisah..selama sebulan terakhir..kte xamik cuti langsung..untuk mengantikan cuti2 yang tak diambil..dapat juga la balik awal..lagipun...bulan cuti xade program..sepanjang praktikal kat KOLA,banyak yang kte belajar..dari secara teori sampaila ke praktikal..tapi bila ade program..memang penat..tapi seronok...lepas ni..kerja seterunya adalah..menyiapkan report untuk disubmit lepas beberap hari selepas raya nanti..banyak yang nak kena buat..fully report..huhuu..

untuk pengetahuan,banyak pengalaman yg kite belajar disamping mencari kenalan baru..bila dduk kat sana,tak ade sikit pun jurang antara staff,org besar,instrktor rekreasi k.berang dngan student praktikal..smua mcm adik beradik..ada masalah,dorng mesti akan tolong untuk solve problem yg kte ngan kwn2 yg lain hadapi..tak rase tersisih pun..seronok..tp kadang2 teringat juga dekat kwan2 kat shah alam,teringat gak aktiviti2 kat luar..bila duduk kat dalam,rasa macam jauh dari masalah,tapi xnampak dunia luar..susah nk keluar..van KOLA masuk 'spital'..sebab budak praktikal lepas xcident..tapi walupun xdapat keluar selalu,kami kat dalam still buat aktiviti sendiri..pg memancing,mandi kolam,berkayak pusing pulau(rekod terbaik persendirian 37min),buat game sendiri,training rolling(=P)..kadang2 kalau nk pergi kedai runcit,kami berkayak je..seronok..tapi kalau dah lambat,naik bot je..selalunye kedai Kak Lah selalu jadi 'mangsa' keadaan tempat lepak kami ngan staff2 yg lain..pengalaman cukup menarik..walaupun cuma 2bulan je..

Kenyir Outdoor Leadership Academy(KOLA),nama yang xasing bagi yang pernah berkunjung ke Tasik Kenyir..walaupun kawasan resort xsemewah seperti resort2 yg lain,tapi pengalaman dalam bidang rekreasi boleh didapati di KOLA..tapi,untuk pengetahuan..kemungkinan,lepas ni,xada lagi nama KOLA kat kenyir..lepas ni mngkin Pulau Poh akan mnjadi kawasn Orchard..sekarang tengah usulkan kawasan Pulau Poh,kawasan resort jadi dusun buah2an..tapi walaupun nama akan bertukar,kawasan akan berubah,tapi kawasan perkhemahan still akan ada..kalau sesiapa pernah ke Agro Setiu,macam itulah kawasan Pulau Poh akan di bina..

secara ikhlasnya kte ingin katakan,segala yang ada dan dipelajari di KOLA amatlah bermakna..tak rugi kte memilih untuk praktikal di KOLA..jadi kepada yang ingin menjalankan latihan praktikal di sana..berniatlah dengan betul semoga apa yang dipelajari akan mendapat berkat serta yang dipelajari dapat di praktikan dengan betul..

kte berterima kasih kepada KOLA kerana sudi menerima saya untuk latihan praktikal disana...ribuan terima kasih juga untuk insan yang memberi cadangan kawasan praktikal yang dapat memberi ilmu didalam bidang rekreasi,walaupun tak sebanyak yang di harapkan..
alhamdulillah..syukur..

7 comments:

[moncet] said...

tahniah..
mesti dah bley roling..
kan2

Lennyek said...

rolling separuh dikira x?

aboy said...

ermm..mesti dah leh jadi dingue Gurl..(BoatWomen)=)

perjalanan said...

thniah krn berjaya lengkapkan prktikal...
smoga dpt smbung pengajian ke pringkat ijazah...


salam perjalanan...

Lennyek said...

thnks tok pjalanan..

abg boy..dinghi or boat pon xkisah..hehehe..insyallah,kte bleh bwk..kna konfiden ngan kte je la..hahaha

Lennyek said...

thnks tok pjalanan..

abg boy..dinghi or boat pon xkisah..hehehe..insyallah,kte bleh bwk..kna konfiden ngan kte je la..hahaha

Lennyek said...

thnks tok pjalanan..

abg boy..dinghi or boat pon xkisah..hehehe..insyallah,kte bleh bwk..kna konfiden ngan kte je la..hahaha