Sunday, June 22, 2008

terkejut

semalam..
on the way balik dari mid valley,kite accident..actually,bukan kereta langgar kereta..kereta langgar orang..i hit a man..
it's not my fault..
di pendekan cerita..dekat highway guthrie,i'm heading to subang jaya,ada 1 guy ni..dia try nk crossed the highway dgn motorsikal dia ke highway sebelah lagi..motor tu dari arah berlainan..so,sebelum terjadi excident tu,ada satu satria putih bawak laju..biasa la..highway..semua orang nak laju..satria tu disebelah kanan bahu jalan..memamg pun laju.motor tu terkena satria..so..mamat tu pun tergolek ke tengah jalan..kite bawak kereta time tu terkejut besar..then suddenly buat emergency break..tapi..jarak nak buat emergency break tu macam tak cukup untuk mengelak daripada melanggar mamat tu tadi..so,i hit that guy..bukan sengaja..tak dapat nak control kereta dah time tu..then,mamat tu tercampak atas kereta yang kite drive..nasib baik brek kereta makan..kalau tak,teruk juga mamat tu..cermin kereta pecah..tapi tak bederai..bila mamat tu jatuh,kite rasa kite dah langgar kaki dia pulak..waktu tu..hanya tuhan yang tahu betapa takutnya kite kalau apa2 terjadi kat mamat tu..mau kite kena tuduh langgar mamat tu..pastu..kite move kereta ke tepi jalan..bila kite keluar semua orang tengok kite macam kite yang bersalah,motocyclist dekat tepi tu pu ramai yang berhenti nak tolong mamat tu tadi..mamat tu pula bangun and macam tengah tahan sakit..before kite keluar kereta..kite ada dengar bunyi sumthing yang kuat kat belakang..time keluar dari kereta,baru kite tau..ada satu bas ni langgar bas satu lagi sebab buat emergency break,because takut akan langgar mamat tu tadi..
mamat tu pulak,bila dia dah pakai balik kasut dia yang tercabut tadi,dia terus ketengah2 divider highway tempat motor dia jatuh tadi..terus belah..lepas kite call kakak,kite cari juga mamat tu,nak mintak butir peribadi..tapi bayang pun tak ada..driver bas tu cakap..mamat tu dah lari..mamat tu bagi alasan kat driver bus tu..bapak dia sakit,nak balik cepat..tapi mamat tu tak pulak ikut jalan yang dia nak cross tadi..
kite da menjerit and marah2 pasal mamat tu tadi,bukan apa..semua tengok kite macam nak marah kat kite sebab langgar mamat tu tadi.then,dorng dapat tahu dari driver bas,yang mamat tadi yang bersalah..
punya la sakit hati..kite time tu dah menggigil sangat2 dah..terpaksa relaks sekejap sebelum bapak kite call, suruh kite balik rumah terus..
benda ni betul2 buat kite takut..nasib baik kite tak apa2..alhamdulillah..
kalau tak......hmmm....entah la..

so,kepada penunggang2 motosikal,ikut peraturan jalan raya..dah ada laluan motor,jangan pandai2 pulak nak ikut jalan besar..kita tak tahu apa bala yang akan terjadi kalau ikut jalan besar..kepada pemandu pula,kalau highway cakap 90km/j..ikut saja la..kite pun ikut peraturan jalan raya..fikir2kan lah....

"Berhati-hati dijalan raya...ingatlah orang yang tersayang"

9 comments:

Tropic Puppet said...

balik umah nangis2... xmalu la... hahahahaha....

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Salam,
Next time ada masalah dan perlukan bantuan, insyaALLAH PPT dan TEAM TACT dapat bantu.
Just call and ask.

Cheers...

Lennyek said...

tropic!
mmg la ngis..tkejut xhbis lg..
PPT,
thnks..ok..ape2..kte akn inform..

Anonymous said...

dr cerita di atas,,,main point ialah mamat yg kene langar 2 x ingat kt awek dia(org tersayang la)sbb 2 die kene langgar..hehheh..so lps ni ingat la time kite tgh drive,kite mesti always berangan pasal org tersayang la or awek tau..cnpem x kene langgar..blh drive laju laju jgk la niii

dek

Penjengok-Penjengok Tegar said...

Salam Lenny,
PPT dan Team Tact insyaALLAH akan tolong Lenny yang mana mampu dalam menangani situasi cemas macam nie.
Takpa kalau yang disayang asyik perli-perli, abang-abang lain sedia membantu.

Betul tak Team Tact?

Cheers .....

Lennyek said...

=P thnks abg team tact...huuuu

Mohd Kamal said...

To my frenz PPT,
Nice to see you here..
You look much bigger in the picture..Adiosss!!!!

;p said...

hola...bz ke???dah nak b`swang ni..

Mohd Azhar said...

Amin nasib baik takder apa2 yang kritikal..!!