Friday, June 20, 2008

praktikal..

hmm....
lagi brape minggu nk start klas balik..tp kite final year..praktikal pulak..
skarang ni kite still tak tahu yang fakulti dah hantar ke belum surat kat En.Khairul(KOLA)..
macam tak sabar pun ada gak nak praktikal kat sana..ye lah..senior2 yang dah praktikal kat sna semua cakap boleh belajar macam2 pasal rekreasi kat sna nanti..seronok je bunyinye...ye lah..bukan senang nak belajar sumthing new kat tempat orang..dengan orang yang kita tak kenal pulak tu..bila dapat belajar banyak benda..bila balik,boleh share ngan geng2 yang lain plak..
fuh..lama tu praktikal sana..3bulan..paling mencabar skali..betembung pulak dalam bulan puasa..waduh...dugaan2..
tasik kenyir...1st time datang sana pun...kite macam terkedu..sampai balik..kite still tak percaya yang kite berada dekat tasik buatan manusia yang terbesar kat asia tenggara nih..setahu kite la kan..tasik kenyir ni start dibuat pd tahun 1978 sampai 1985..asal nama kenyir ni pulak dari sebatang sungai yang ada kat bawah tasik ni sebelum tasik ni dibuat..sungai kenyir..hmm..pelik pulak bila disebut..tapi tu la hakikat..
kite ingat lagi bila kite bawak kayak budak2 final camp..awan berkepul depan mata..mula2 terkejut..tapi..bila diingatkan balik..baru teringat,tasik kenyir ni dekat kawasan atas..memang la awan berada pada aras mata je.. =)
hope..pemergian kite,dila dengan ajoi akan membuahkan hasil..
semoga berjaya...gambatte!!

3 comments:

HiCMat said...

Jaga-jaga... kat Kenyir tu ada seorang 'perempuan'. Nama dia Siti Nurbaya. Sedang menunggu anda semua.

Lennyek said...

erk...en.syam..jgn ckp mcm tu..

Anonymous said...

kawan baru tue..ahaks