Friday, January 30, 2009

Macam-macam la...

"Kalau U mau tukar ini fone model yang sama,U kena tambah lagi RM70..I tak mau U rugi maa,U da banyak belanja untuk ini fone,U hantar repair la..Jgn bazirkan U pnya warranty mcm tu ja.."

Ape kes,nak tukar kena tambah lagi RM70,yelah bukan salah kite amik fone yg tak boleh pakai..padahal fone yg baru kite beli tak sampai 4 hari kite pakai..kalau tgk call duration pon baru 20min..

Ini la yang terjadi kat kite taun lepas(bulan 12 hari tu)..Kte beli fone,tu pun sbb mak belanja..So i choose sony ericsson k530i..I bought the Red one..cantik sangat..tapi baru pakai sehari,fone dah buat hal,tak boleh charging..Ingatkan masalah battery..So,I went back to that shop..mnta replace fone battery..Lepastu,kite try charge balik battery tu..still not full..kite frust..hari ke-4,kite pg balik kedai tu...Bila dia check,rupanya charging problem..kalau fone sony yg biasa dia akn tulis kat skrin fone tu 'Optimize charging',tp kat fone yg baru kte beli..'charging alien battery'..peh..patut tak dapat charge..ade alien..

"I hantar repair your fone,dlm 3-4 hari siap"..kite pun berserah je..then kite dapt balik fone 23hari kemudian..perh..lama bebeno..Dia ckp org sna tukar motherboard..patut la model dalam fone tu lain..k530c..Aduuhhh....Sakit jiwa dibuatnya..

Next problem pula timbul...tak ade 3G..marah sangat2..hantar lama2,tp jadi mcmni pula..lepastu dtg balik,bwk la babah and abg stone pula..Dia ckp harga fone naik..kalau nk tukar juga,kte kena tambah RM100..Hangin la juga...Dia suruh hantar repair lg..kalau hantar lagi entah bulan bila pulak siap.."Mungkin after Chinese New Year harga ini fone akan turun.." tak tahu la turun brapa banyak..


Semalam,kte datg balik..kte datang berdua..Kte ngan Abg Shawn pula.."Hari tu U dtg dgn org lain,skrg U dtg bwk org lain pula....bla..bla..blaa..."Pnjang pulak dia bebel..Habis dia bebel, Abg Shawn pula bebel mamat tu...Kte da kecut perut..

"I tak takut kalau u bawa CID,Polis,Kastam,siapa2 shj..I tak takut..I bukan mau tipu U,I mau tolong U..Hari tu U bwk U pnya Abg,hari ni U bwk org lain..I tak takut punya.."
Bila deal,dia ckp New fone sampai dlm 3hari..Bila dah kat prking,dia call balik suruh naik balik temapt dia...Dia ckp bos dia pula nk jumpa...Takut pula dia ada bwk geng..Dari apa yg kte dgr dari kwn Abg Shawn(tokei kedai fone)kat sana memang ada gengster...Abg Shawn suruh balik dlu.. Kemudian datang balik 8.00 mlm nanti..Seram je...

Bila datang balik, kte ditemani beberapa org jejaka..ye la..takut2 btul2 dia bwk 'kawan2' dia.."Bos I suruh bagi u new fone, dia hantar dari KL..Dia ckp U dah datang bnyk kali,tapi problem masih tak selesai" Aik, laju betul Bos dia hantar fone dari KL ke Shah Alam..
Wah..pastu dapat la kite fone baru,dengan warranty yg baru..tapi model yg sama la..Kaler hitam..tak apa..asalkan dapat apa yg kite nak..Kalau dari dulu dia boleh tukar terus kan senang..tak payah la kte nk datang bnyak kali..Kenapa dlu dia tak nak tukar,tapi semalm senang je tukar??

Tapi, apa2 pun..kte nak ucap terima kasih kat Abg Shawn and His frens..(do i need to mention their name?,tak apa la..secret..shh..!)
So,lapas ni kalau ada yang nak beli fone, cari Abg Shawn..Dia ada pot baik utk beli..

5 comments:

warna warni kehidupan said...

nyek ptut ko ckp yg ko ni ramai abg..ckp la yg dtg ai tu abg tiri yg ni abg kandung..hehehehe
anyway ko skg dh ada bodyguard ye..
dh dpt phone bru blh la ice breaking..keh3...

Lennyek said...

hahaha...guard kte sume comel2..
tp seram gak..kalo de tmpt kte smlm..mmg kecut la perot..huhuuuu

perjalanan said...

peh, pasni kalo gi PAS, mesti cina tu takut ngan leny kn, hehe...


salam perjalanan...

ashutz said...

nyek ade byk fon

PERLU said...

Maklumat BLOG .
Kini alumni & ahli serta penasihat PERLU boleh berkongsi pengetahuan,pengalaman,ilmu,cerita atau apa-apa sahaja yang berkisar tentang rekreasi atau maklumat tentang pergerakan PERLU, di perluteam.blogspot,

Khas untuk penggerak PERLU,sekiranya ada apa-apa yang ingin disebarkan dikalangan keluarga PERLU juga boleh lah emailkan kepada admin blog PERLU di perlu_uitm@yahoo.com

Kerjasama dan sokongan amat dihargai. terima kasih